Мъж твърди, че е нападнат и бит от полицаи във

...
 Мъж твърди, че е нападнат и бит от полицаи във
Коментари Харесай

Син на служител на МВР се оплака, че полицаи му избили три зъба във вечерта на протеста

 

Мъж твърди, че е атакуван и обичай от служители на реда във вечерта на митинга против БФС в София. По думите му до момента в който е минавал в региона на " Гурко " и " Цар Иван Шишман " е попаднал под ударите на полицейските палки. Той има три избити зъба, контузии по ръцете и краката. Пострадалият е подал сигнал до прокуратурата.

Ето по какъв начин стартира описа си Георги Вачев в ефира на " Нова телевизия ":

" Около 8,20 ч. вечерта се случи всичко. Вечерях с другари в региона, след което си потеглих, с цел да си хвана метрото. Тук на това кръстовище имаше агитка, струпани хора. На кръстовището видях, че идват жандармеристи ли, служители на реда ли, не съм сигурен, и стартират да викат " Върви напред! Всички на земята ". Аз подвигнах единствено ръцете, при което мина една палка зад устата ми, по-късно няколко палки в ръката. Това се случи. Нямаше по какъв начин да им обясня, те бягаха. Те бяха несъмнено на 5 метра и първата палка беше в устата. В първите 10-15 секунди се чудех какво се случва, какъв брой зъба ми ги няма. Аз си застанах с вдигнати ръце, не съм ги предизвикал с нищо ".

Оказа се, че мъжът е наследник на чиновник на Министерство на вътрешните работи.

" Баща ми от 40 години работи в системата на Министерство на вътрешните работи и аз имам почитание към хора, които са част от нея. Както и към към медицинските чиновници, тъй като пък майка ми е здравна сестра откогато е приключила. И в никакъв случай не съм имал арестувания или нещо такова. Казах, че татко ми е чиновник в системата и отношението към мен радикално се промени. Те ни подредиха на ъгъла на постройката и споделиха " Застанете до стената ". Аз застанах до стената, споделиха да легнем, което отхвърлих по безапелационен метод, тъй като имам избити зъби. Бях с облекло, с което съм бил на изявление за работа и не наподобявам на човек, който е бил на митинг. Бях облечен публично. След като им споделих, че татко ми е чиновник в системата имам възприятието, че бяха леко уплашени. Дойде някакъв различен служител на реда, който очевидно беше някакъв по-старши. Взе ми персоналната карта и ми я върнаха. Питах по какъв начин се споделя, с цел да знам към кой да диря отговорност. Полицаите в България всички са с едни и същи униформи, нямат даже някакъв номер, както е в останалите страни, с цел да схванеш кой кой е. Защото когато ти изскочат 30 индивида с каски, с черни облекла и палки, за мен не е обикновено.

Поисках имената на този човек, само че той ми сподели, че няма да ги даде и дали ще си вървя или да лягам на земята. Не ми даде тази информация, което за чиновник на Министерство на вътрешните работи за мен е неприемливо. В края на улицата имаше 3-4 коли за спешна помощ, заведоха ме в ИСУЛ. След това отидох в Пирогов, с цел да ми изкарат здравно, след което се прибрах. Подал съм тъжба към прокуратурата и сигурно ще си диря правата ", приключи описа си Вачев.

От " Нова телевизия " обясниха, че са отправили питане към Столична дирекция на вътрешните работи по случая, от където са споделили, че сигналите за полицейско принуждение са доста и към момента се обработват. Поради тази причина по случая на Георги все още не биха могли да кажат каквото и да било.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР